Tesla beklenmeyen kârdan sonra yükselişe geçti

avatar

Tesla hisseleri, Şubat ayından bu yana en yüksek seviyesine yükseldi, yatırımcılara Çin fabrikasında üretimin ve bir sonraki model için planların önceden planlandığını söyledi.

Şirket ayrıca, üç aydan 30 Eylül'e kadar beklenmedik bir şekilde 143 milyon dolar kar (110,7 milyon £) olduğunu bildirdi.

Bu tahminleri yendi, ancak bir yıl öncesine göre% 50'den daha azdı.

Elektrikli otomobil üreticisinin hisseleri mesai sonrası işlemlerde yaklaşık% 17 artışla yaklaşık 300 dolara yükseldi.

Tesla, yıllarca süren kayıplarla mücadele etti, yatırımcıların şüphelerini körükledi ve son yıllarda hisselerin üzerine gölge düşürdü.

Şirket, 2018 yılının son iki çeyreğinde olumlu sonuçlar kaydetmesine rağmen, yine de yıllık bir kar elde etmedi.

Geçtiğimiz yıl, şirket masraflarını azaltmak, binlerce işi kesmek ve diğer harcamalara yeniden girmek için agresif adımlar attı.

En son çeyrekte faaliyet giderleri yıllık% 15 düşüşle 930 milyon dolara geriledi.

Çarşamba günkü kazanç açıklamasında, şirket yeni ürünlerin piyasaya sürülmesiyle ilgili "olası geçici istisnalar" ile gelecekte kârlı kalmasının beklendiğini söyledi.

Firma, önceki tahminlere paralel olarak, bu yıl 360.000'den fazla araç teslim edeceğini "çok güvendiğini" söyledi.

Şirket, dünyanın en büyük otomobil pazarı olan Çin'deki büyük başarıya bahse giriyor. Oradaki satışlar ABD-Çin ticaret savaşı tarafından tetiklenen tarifelerle zarar görmüştü.

Tesla, deneme üretiminin ülkedeki tamamen yabancı sermayeli ilk fabrika olan Şangay'daki fabrikasında başladığını söyledi. Ancak, tam üretim yapılmadan önce ek hükümet imzasına ihtiyacı var, dedi.

“Üretim lisansımıza doğru ilk dönüm noktalarını temizledik ve lisansı sonlandırmak ve diğer devlet gereksinimlerini karşılamak için çalışıyoruz” dedi.

You Name Live * rainlox



0
0
0.000
1 comments
avatar

Hi,

  • Community Guideline for TripleA
    please be advised that the tag AAA is used for TripleA, which is focusing on Movie and Drama reviews. The team behind TripleA is countermeasuring the abuse of the tag and the final stage would be a permanent blacklist of the account from TripleA after this warning.

Hope to see you at TripleA with a great movie review on your next posting.

0
0
0.000